BAKAN TEKİN, GAZİANTEP'TE TOPLU OKUL AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU

25 Eylül 2025 18:33

Gaziantep'te hayırseverler tarafından yaptırılan Bedia Mehmet Zeki Zorkirişçi İlkokulu, Nigar Erdemoğlu Ortaokulu ve İbrahim Erdemoğlu Anadolu Lisesinin açılış töreni, Bakan Tekin'in katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Bakan Tekin, Nigar Erdemoğlu Ortaokulundaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim yatırımını gerçekleştiren hayırseverlere teşekkür etti.
 
Yaklaşık yirmi yılı aşkın sürede eğitime ciddi yatırımlar yapıldığını vurgulayan Tekin, Türkiye'nin eğitim anlamında fiziki kapasitesini genel olarak artırdığını ifade etti.
 
Gaziantep'teki derslik sayısının 2002 yılı öncesinde 6 bin olduğunu hatırlatan Tekin, bugün ise derslik sayısının yaklaşık 4 kat artarak 22 bin 633'e çıktığına dikkati çekti.
 
Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının düştüğünü belirten Tekin, şöyle devam etti:
 
"Gerçekten son yirmi üç yılda eğitim öğretim alt yapısıyla ilgili çok ciddi adımlar atıldı. Türkiye'de 2003-2004 eğitim öğretim yılında derslik başına öğrenci sayısı ilköğretim okullarında 36, ortaöğretim kurumlarında 30'du bugün ise ilköğretim kurumlarında 23, ortaöğretim kurumlarında 20 oldu. Aynı şekilde öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibariyle de düşüşler oldu. Şunun altını ısrarla çizmek istiyorum: OECD ortalamalarına erişmiş durumdayız. Birçok göstergede de OECD ortalamalarının üzerindeyiz. Bu anlamda bu sürece katkı veren herkese teşekkür ediyorum."
 
Törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Milletvekilleri Sermet Atay ile Hasan Öztürkmen, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu ve hayırseverlerden Zeki Zorkirişci de katıldı.
 
Bakan Tekin, törenin ardından sınıfları gezerek öğretmenler odasında meslektaşlarıyla bir araya geldi.

İlgili Fotoğraflar